Kurser


Här finner du information om de kurser jag erbjuder just nu. Alla går inte samtidigt men på Boka direkt så hittar du allt som är bokningsbart och aktuellt. Har du några frågor om kursstarter, maila mig på ninaomedin@gmail.com

Boka direkt

Retreat för kropp och själ

26-28/5

Varmt välkommen på en retreat för kropp och själ på vackra Melderstein Herrgård!

Under denna helg släpper vi taget om vardagens måsten, fångar nuet och landar i kroppen och undersöker hur tankar påverkar vår livskvalitet! Vi fyller på med härlig energi för både kropp och själ! Det är en helg då du får fokusera på dig själv samtidigt som du får med dig verktyg så att du kan förstå och tycka om dig själv, andra och livet mer!

Njut av yoga, meditation, workshop i både The Work av Byron Katie och mindfulness. Vi äter god vegetarisk mat och njuter av den vackra omgivningen!

Jag har kommit att älska den nuvarande stunden och det fria sinnet. Att hjälpa mig själv och andra att odla förmågan att leva ett mer fridfullt och gladare liv är min passion. Det är därför min stora glädje att bjuda in DIG till en helg för att stanna upp, känna in och reflektera!

”Jag vet varifrån jag kommer men jag vet inte vart det kommer sluta”-det kom till mig i min meditation idag. Det känns väldigt beskrivande över hur jag arbetar. Jag har min verktygslåda, jag har min närvaro och mina erfarenheter av att hitta hem i mig själv. En retreat är en levande organism som skapas i nuet, i möte med varandra, i möte med oss själva. Det är en del av tjusningen. När vi tillåter livet att hända, när vi släpper kontrollen och följer det som kommer då skapas magi. Ramen finns såklart och tillsammans fyller vi den med liv. Vi kommer blanda de redskap jag har i min låda och här får du en liten djupare beskrivning av dem:

The Work av Byron Katie: The Work består av 4 frågor och vändningar. Det är ett sätt att identifiera och ifrågasätta tankar som skapar stress, oro, ångest, rädsla, konflikter och andra smärtsamma tillstånd. Det är en otroligt kraftfull metod om man längtar efter mer frid och glädje i sitt liv!

Yinyoga: Yinyogan är en lugn och vilsam yogaform. Den passar alla. Den är en blandning av hatha-yoga, kinesisk medicin och mindfulness meditation. Det är en yogaform som handlar om att stanna upp och möta det som händer i oss med närvaro och omsorg om oss själva. Med mjukhet både i kropp och tanke. Den är avkopplande, återhämtande och samtidigt energigivande. Vi ligger och sitter länge (2–5 min) i varje position. Vi töjer och stärker djupt liggande strukturer som leder och bindväv. Det stärker också meridiansystemet som i sin tur balanserar upp hela kroppen. Passen är för dig som vill hitta ett inre lugn och stabilitet samt få tillgång till mer kraft och energi. 

Hathayoga:I Hathayogan vill man också skapa balans i kroppens "energisystem" för att uppnå fysisk och psykisk hälsa och utveckling. Vi blandar fysiska ställningar med andningsövningar och olika meditationstekniker. Här stannar vi inte lika länge i varje position, den är mer dynamisk, mer yang. Vi kommer att börja morgonen med ett program ifrån Hathayogan som kallas Pawamuktasana som frigör spänningar på ett mjukt och ändå djupgående sätt.  

Mindfulness/meditation: Mindfulness är en metod som kan användas för att hantera bland annat stress, oro och smärta. Metoden går ut på att du fokuserar på nuet med hjälp av dina sinnen och din andning. Det är grunden i allt jag gör. Vi kommer ta in olika mindfulnessövningar när vi behöver slappna av med det som är lite extra mycket!  

Dansa utan dina tankar: The Work möter de 5-rytmerna! Hur skulle det vara att dansa utan rädsla? Utan tankar på hur det ser ut? Utan idéer om att det bör vara på ett visst sätt? Utan självmedvetenhet? Att bara ge sig hän till musiken och låta kroppen leda dig, svara an på lusten, glädjen och rytmen! Skulle det kanske vara härligt? Spännande? Frigörande? Ovant? Musiken är uppbyggd efter principerna i de 5 rytmerna, i en våg. I den här workshopen kommer vi använda the Work av Byron Katie för att öppna sinnet och låta kroppen och släppa loss. Det är en lekfull stund där vi tillåter oss att vara precis som vi är!

Är du sugen på att göra någonting annorlunda, någonting roligt som också fyller på dig med livskraft och livslust så är det här helgen för dig!

 

När: Fredag 26/5-23 18:00-söndag 28/5- 23 16:00!

Investering: 3800 kr/person (inklusive boende, mat, bastu och kursmaterial)! 300 kr extra för enkelrum! (Finns bara 3 st så boka tidigt om det är det du önskar)! Ingen middag serveras på fredag, kom mätt 😊!

Anmälan: ninaomedin@gmail.com eller direkt på http://presenceandpeace.bokadirekt.se. Din plats är reserverad när du swishat bokningsavgiften på 1000 kr till 1234572574. Bokningsavgiften betalas endast tillbaka om arrangörerna ställer in evenemanget eller om du har läkarintyg pga sjukdom. Resterande summa (2800 kr )betalas in senast vid ankomst till retreaten).

Sista anmälningsdag är 11/5 2023!

Läs mer om mig: https://www.presenceandpeace.se/

Läs mer om Melderstein Herrgård: https://www.melderstein.se/


Ram:

Fredag:

17:30 Incheckning

18:00-20:00 Välkomst session + Yinyoga-klass-landa i kroppen!  

20:00-22:00 Bastu och meditation

Lördag:

08:00-09:00 Hathayoga och meditation.

09:00-10:00 Frukost

10:00-12:30 Workshop

12:30-14:00 Lunch

14:00-16:00 Workshop

16:00-17:30 Yinyoga-förkroppsliga det du tagit in.

17:30-19:00 Middag (2 rätters)

19:00-20:00 Dansa utan dina tankar

20:00-22:00 Bastu/ badtunna (beror på hur många vi blir).

Söndag

08:00-09:00 Hathayoga och meditation

09:00-10:00 Frukost

10:00-12:00 Workshop

12:00-13:30 Lunch och utcheckning

13:30-16:00 Yinyoga, meditation och avslutning.

 

Tack och hejdå <3

Föredrag


Jag håller i föredrag om både mindfulness och the Work. Hör av dig om det skulle vara intressant på nina@presenceandpeace.se

Det som är aktuellt i dagsläget ligger ute på Bokadirekt så gå in där för att se vilka kurser och retreats som är på gång nu.