Mindfulness/ Livefulness

"Det viktigaste som finns att veta om någonting- det finns bara NU" Ernest Holm Svendsen


GRATIS ONLINE MEDITATION VARJE FREDAG BASERAT PÅ MINDFULNESS!

Varmt välkommen på onlinemeditation på fredagar. Vi möts på zoom och du behöver inte kunna meditera. Kom som du är <3

10:00-10:30!

Länk: https://us06web.zoom.us/j/87135552974Mindfulness handlar om att träna sig i att vara här och nu. Att inte missa det liv du någonsin kommer att leva-nämligen det du lever NU. När den här stunden är över, då är den ett minne, den bor i dina tankar och du kan inte uppleva den igen, du kan bara minnas den. Och minnet är selektivt, vi kan inte minnas alla detaljer. Kan du t ex känna smaken ifrån en god måltid du åt igår? Kan du känna kramen du fick av ditt barn igen? Kan du lyssna på vad någon berättade för dig ytterligare en gång? Nej, det kan du inte. Det sinnet tar in och skapar minnen av, det händer NU.

Framtiden då- de där tankarna du har om framtiden, de är inte verkliga förrän du upplever dem i ett NU. Vi kan planera, kalkylera och drömma men vi kan inte fullt ut uppleva det förrän vi är där och tar in allt med våra sinnen i stunden det sker. Så lever du ditt liv mestadels i dåtid eller framtid så lever du till stor del i det som också kan kallas för en dröm och då missar du den här stunden och mycket av ditt verkliga liv hamnar i periferin.

Att leva NU är i min mening att leva full ut- livefulness kallar jag det. Mina kurser är designade för att hjälpa dig att träna upp din uppmärksamhetsmuskel så att du inte missar ditt NU!

Hör gärna av dig om du är intresserad av att gå en kurs så hör jag av mig när den är på gång. Skulle du vilja ha mindfulness på din arbetsplats är du välkommen med din förfrågan! Välkommen <3

mail: ninaomedin@gmail.com


Missa inte:


Sann röst, en retreat då vi undersöker våran unika essens <3 Läs mer under fliken Retreat!
Mindfulnesskurs online <3


Meditation och Mindfulness!! Kursstart

Välkommen till 5 veckors introduktion till meditation och mindfulness.

Det finns många anledningar till att använda sig av mindfulness och meditation i sin vardag. Dels minskar det stress, dels stärker det förmågor som uppmärksamhet, medvetenhet och medkänsla (både med sig själv och andra).

Det finns mycket forskning som visar på att små förändringar ger stor skillnad i hur vi inte bara hanterar stress utan också hur vi hanterar motgångar, hur vi tar hand om oss själva, kvalitén i våra relationer och hur mycket glädje och mening vi känner i livet när vi tränar oss på att leva mer här och nu.

Mindfulness är ett förhållningssätt till livet när vi väl landat i det.

Kursen grundar sig på övningar och meditationer ifrån Mindfulness(MBSR) och boken "Mindfulness i vardagen" av Ola Schenström.

Vi träffas varje vecka och övar och delar våra erfarenheter. Mellan träffarna övar vi hemma efter ett tydligt schema och har kontakt via en grupp på Facebook.

Det är en stor glädje för mig att dela med mig av de redskap(övningar och erfarenheter) som gett mig så mycket glädje, kraft och insikt. Insikter som jag har stor nytta av i livets bergochdalbana.

pris: 1600kr/person (inkl. kursmaterial)

anmälan: http://presenceandpeace.bokadirekt.se