The Work av Byron Katie


The Work av Byron Katie är en metod att identifiera och ifrågasätta de tankar som skapar stress och lidande i ditt liv. Tankar som kan verka helt harmlösa och väldigt normala, som tex ”min chef förstår mig inte” , "människor borde vara snälla" , "han borde hjälpa till mer", ”jag kommer inte hinna”, ” min dotter borde lyssna på mig”. Det är "bara" tankar, men faktum är att de tankarna påverkar din kropp och hur du lever ditt liv. När vi gör The Work så stannar vi upp för att titta på hur dessa tankar påverkar just DITT liv.

The Work är i grunden 4 frågor och vändningar:

·       Är det sant?

·       Kan jag verkligen veta att det är sant?

·       Hur reagerar/lever du när du tror på tanken?

·       Vem/vad vore du utan tanken?

Sen vänder vi på tanken till dess motsats.


Genom denna process öppnar vi upp för en djupare visdom och klarhet i oss själva. The Work leder oss in till det som är sant för oss själva, inte för någon annan och det är en av styrkorna med tekniken.

Det är effektivt och djupgående att jobba med The Work om man är i en omvälvande tid i sitt liv som t ex vid en skilsmässa, startar företag, om man har fysisk smärta, sjukdom eller tex har förlorat sitt jobb. Men man kan också jobba med The Work enbart som ett redskap för att lära känna sig själv djupare.

Jag brukar kalla The Work mental yoga och det kan alla oavsett livssituation utöva och må bra av.


Grundaren, Byron Katie, var en djupt deprimerad kvinna som en dag inståg att när hon trodde på sina tankar så led hon och när hon ifrågasatte dem så hittade hon klarhet och glädje. De fyra frågorna och vändningarna växte fram ur hennes livsomvälvande upplevelse. Jag har praktiserat The Work i 20 år och har precis blivit certifierad facilitator. Jag är otroligt tacksam för vad The Work har gett mig i form av frihet, självkärlek, respekt för andra( hur de är och deras val i livet) och frid. Jag fullkomligt älskar att dela med mig av The Work!


Jag har både privata sessioner i The Work och kurser och retreater. Varje vecka erbjuder jag också en session som är gratis. För dig som bara vill testa vad detta är eller för dig som vet vad det är men inte har ekonomin att betala just nu. Den tiden är på fredagar 12:00-13:15. Om du inte kan just den tiden, skicka ett mail så löser vi det! Den är 60 min. Den heter "The Work-stresshantering, mental träning-kostnadsfri" på boka.se. Den som kostar och som är längre heter "The Work-stresshantering, mental coachning". Den är 90 min lång.

Välkommen med dina frågor till ninaomedin@gmail.com eller din bokning på: www.boka.se/presenceandpeace


Efter att i flera år sovit väldigt dåligt så sov jag inatt som en stock utan att vakna med stress-symptom, bara efter ett enda The Work-tillfälle! Helt fantastiskt!!!!


-Helena